Over FINEG

FINEG is een publieke investeerder in hernieuwbare energie en verduurzamingsoplossingen, opgericht in 2000 door 16 gemeenten-vennoten, met de stad Antwerpen als grootste aandeelhouder.

Missie

Als publieke investeerder dragen we actief bij aan de transitie naar een koolstofarme economie door investeringen in hernieuwbare energie, door onze gemeentelijke vennoten bij te staan bij de realisatie van hun lokaal energiebeleid en door bedrijven te helpen hun sites te verduurzamen.

Oprichting in 2000

FINEG nv werd opgericht in 2000 als gevolg van de verplichte scheiding tussen netbeheer en productie/verkoop bij de liberalisering van de energiemarkt. FINEG heeft de bestaande productieactiviteiten en participaties van haar cliënteel overgenomen

Activiteiten

 

 

  • Participeren in hernieuwbare energieprojecten, rationeel energieverbruik en het verhogen van de energie-efficiëntie
  • Initiëren van nieuwe initiatieven
  • Actief besturen van de participaties
  • Aanbieden van ondersteunende diensten
  • Off balancefinanciering van duurzame projecten

Onze aandeelhouders

Onze aandeelhouders zijn 16 gemeenten, met de stad Antwerpen als grootste aandeelhouder met een belang van 37,3%. Andere aandeelhouders zijn Aartselaar, Boechout, Essen, Grobbendonk, Hemiksem, Kampenhout, Kapellen, Laakdal, Niel, Nijlen, Stabroek, Steenokkerzeel, Vorselaar, Vosselaar en Zelzate.

Kaart met de 16 gemeenten

Samenstelling Raad van bestuur

 

Peter Wouters, voorzitter,

Dirk Crollet, Eddy Vermoesen, ondervoorzitters,             

Paul Degraeve, Rik Frans, Dirk Goemaere, Stefan Imbrechts, Ilse Jacques, Luc Janssens, Bart Martens, Steven Mattheus, Glenn Moons, Liesbeth Poels, Brigitte Quick, Benny Smets, Evi Van Der Planken, Glenn Van de Vel, Eric Van Meensel, Kris Verbeeck, Sven Vlietinck, leden,

Filip Keppens, directie.